Produse și servicii cu potențial inovativ

Aparat cu inducție pentru termobaropolimerizare

Aparatul este utilizabil pentru polimerizarea la temperatură și presiune controlate a unor materiale acrilice sau compozite, utilizate în special în tehnica dentară. Mediul de lucru utilizat este apa, glicerina sau lichide având punctul de fierbere peste valoarea de 120 grade Celsius. Avantajele aparatului, comparativ cu cele existente pe piată rezultă din înlocuirea rezistentei pentru încălzirea lichidului de lucru cu încălzirea bazată pe fenomenul inductiei electromagnetice, aducând astfel un plus de fiabilitate și securitate în exploatarea aparatului.

02DSC 2970

Motor termic fabricat prin tehnologii aditive.

Proiectarea motorului a fost realizată în mediul SOLIDWORKS. Biela de transmitere a mișcării, cămașa cilindrului, carburatorul și toba de eșapament ale motorului au fost fabricate prin tehnologie aditivă de tip SLS din pulbere de otel impregnată cu bronz. Chiulasa și pistonul, respectiv arborele și distribuitorul din interiorul carburatorului au fost fabricate prin tehnologia aditivă SLM, din pulbere de aluminiu, respectiv, pulbere de otel. Motorul are o capacitate cilindrică de 10 cmc, functionează cu metanol și atinge o turatie de aproximativ 10.000 rotatii pe minut. Piesele care nu au fost executate prin tehnologii aditive sunt rulmentii, elicea, șuruburi-piulite, conul de antrenare și bujia pentru producerea scânteii. Acest motor a fost conceput pentru a fi montat pe un aeromodel radiocomandat, realizat pe o structură din lemn de balsa.

         motor termic fabricat prin tehnologii adaptive


Metodă și stand de testare accelerată a palelor la oboseală

Standul permite testarea palelor de elicopter sau a palelor turbinelor eoliene într-un mediu cât mai apropiat de conditiile reale de lucru. Dispozitivul cuprinde cilindrii pneumatici și cleme ghidate prin tije care pot primi comenzi programabile având ca rezultat imitarea modificării de formă ce apare în timpul funcționării. Înregistrările grafice ale rezultatelor sunt ulterior folosite pentru corecții de material și formă ale palelor și pentru stabilirea momentului de înlocuirea a acestora când nu mai pot asigura siguranța în funcționare.

03metoda si stand de testare accelerata a palelor la oboseala