Produse și servicii cu potențial inovativ

1. Echipament de reabilitare a articulațiilor portante ale membrelor inferioare acționat cu muşchi pneumatici; Deaconescu T., Deaconescu A.

Noutatea absolută a sistemului conceput constă în utilizarea muşchiului pneumatic liniar ca actuator al echipamentului de reabilitare, fapt ce presupune o construcție uşoară, cu un pronunțat caracter compliant, care corespunde cerințelor de siguranță în interacțiunea cu omul. Echipamentul permite reabilitarea articulațiilor şoldului, genunchiului şi a gleznei.

02Picture1

2. Sistem de prehensiune paralel cu două bacuri, asimetric, acționat cu muşchi pneumatici; Deaconescu T., Deaconescu A., Negrea D.

Utilizarea muşchiului pneumatic liniar ca actuator al sistemului de prehensiune presupune o construcție uşoarǎ, cu un pronunțat caracter compliant, care corespunde cerințelor de siguranță în interacțiunea cu omul. Performanțele de care este capabil acest sistem îl recomandă pentru aplicații la care precizia nu trebuie să fie foarte ridicată, dar la care siguranța apucării obiectelor fragile, fără a le deforma, trebuie să fie predominantă.

foto. 6