Infrastructură

1. OPTO JUMP

Poate fi folosit în toate sporturile

Acest instrument de măsurare poate fi folosit pentru toate sporturile atât în antrenament, ca probă de control, cât şi ca metodă de evaluare. Cele două dispozitive galbene, sunt legate cu un cablu de date la un laptop, cu sopul de a realiza măsurarea în timp real, iar evaluatorul sau antrenorul să aibă posibilitatea să confrunte datele sau evaluarea cu alte date, chiar să poată interveni în probă dacă este necesar.

Măsoară:

 • Înălțimea săriturii
 • Timp în zbor
 • Timp pe sol
 • Energia
 • Ritm
 • Coordonare
DSC 3382

2. MyoTest

Instrument de măsurare bazat pe un accelerometru. Poate fi folosit în toate sporturile ca probă de control, atât pe terenurile de sport cât şi în sălile de fitness, prin ataşarea la o bară de forță.

Măsoară în funcție de caracteristicile exercițiului:

 • Înălțimea
 • Timp contact pe sol
 • Reactivitate
 • Putere
 • Viteza
DSC 3556

3. Sistem Polar 2

Sistem de măsurare şi antrenament în sporturile de echipe în vederea analizării capacității de efort prin observarea în timp real a frecvenței cardiace. Polar 2 are în dotare 10 senzori de acest fel, posibilitatea realizării de evaluări în acelaşi timp a 10 sportivi. Raza de acțiune a senzorilor este pe o distanță de până la 50 de metri. A fost folosit cu succes în evaluarea echipelor de handbal, volei, dar şi în zonă cu risc, precum poligoane militare.


4. Cronomtru cu foto celulă

Distanța de unde radio folosită este de maximum 2 km. Este folosit în sporturile de iarnă, schi biatlon, schi coborâre, schi fond şi atletism. Timpii de plecare şi sosire sunt luați automat în momentul trecerii prin foto celulă, dar datele din probă sunt transmise automat în soft-ul programului.

DSC 3529

5. TANITA

Acest instrument este uşor de folosit, caracteristica sa principală este măsurarea masei musculare şi a celei osoase. Programul ne oferă aceste informații pentru fiecare dintre membrele superioare şi inferioare.

DSC 3490

6. H/P Cosmos Bandă de Alergare
Telemetrie cardiacă
Teste de efort

Măsoară nivelul de dezvoltare al capacității de efort în funcție de caracteristicile individului. Această bandă de alergare, poate fi adaptată la mediul de anternament al sportului, are funcție de de ridicare la o rampă de 10 grade. Pot fi folosite 24 de programe de efort în funcție de specificul sportului. Împreună cu soft-ul de la Polar 2, putem evalua freccvența cardiacă a sportivului în timpul evaluărilor. Poate fi folosită cu succes şi în sportul de masă, în special pentru persoanele de vârsta a III a sau pentru persoane cu dizabilități.

DSC 3449

7. PODATA

Instrumentul măsoară amprenta plantară şi echilibrul static cu ajutorul unor senzori de presiune şi a unei camera de filmat, ce sunt conectați la un soft. Poate fi folosit cu succes în diagnosticare prin 9 probe de control de către kinetoterapeuți şi/sau medici specialişti în posturologie.


8. Bateria Vienna Test Sport System

Acest instrument de măsurare a fost valorificat prin evaluarea mai multor populații de adolescenți (cu dizabilități, tulburări de comportament, populație normală) şi de către sportivi.

Prin problemele de control şi de antrenament, evaluatorul poate măsura capacitatea participanților de a menține atenția concentrată pe o perioadă lungă de timp, performând cu succes sarcini monotone; capacitatea de a performa corect sarcini de lucru într-un mediu cu perturbări și stres; confruntarea cu forțele de accelerare care apar în curbe strânse ce necesită un nivel ridicat de concentrare, coordonare perfectă și precizie aeronautică; activități care presupun un grad ridicat de control senzoriomor, atențional, anticipativ.