Domenii de cercetare

Într-o abordare interdisciplinară, suntem pregătiți să implementăm o viziune dinamică asupra devzoltării durabile, cu concentrare asupra sistemelor de conversie a energiei solare implementate în mediul construit și asupra reciclării deșeurilor.

Scopul activității noastre este să contribuim la dezvoltarea Comunităților Durabile cu soluții avansate, complexe, funcționale și fezabile. Considerând aspectele inginerești ale Comunităților Durabile precum și experiența specifică a două grupuri care alcătuiesc Centrul, Design de Produs și Materiale Avansate, cercetarea interdisciplinară reprezintă activitatea principală, urmărind acoperirea fluxului: Materiale – Componente – Sisteme – Clădiri și Comunități.

Infrastructură

Activitatea de cercetare științifică a centrului RESREC se desfășoară utilizând infrastructura creată și permanent extinsă prin granturi și contracte. De asemenea, instalații de sinteză a materialelor și standuri experimentale se află localizate în cladirea L11, pe terasele laboratoarelor și în imediata vecinătate a clădirilor de laboratoare.

Produse și servicii cu potențial inovativ

Echipele RESREC au dezvoltat noi produse și tehnologii protejate prin brevete.

Proiecte

Colaborări