Conferința Internațională a Societății Sociologilor din România

16-18 iunie 2021, online, ediția a VI-a

 Vă invităm să participați la cea de-a VI-a ediție a Conferinței Internaționale a Societății Sociologilor din România, organizată în parteneriat cu Facultatea de Sociologie și Comunicare  a Universității Transilvania din Brașov), în perioada 16-18 iunie 2021, într-un format online.

Tema conferinței, “Curatori și actori ai sistemului social: abordări postmoderne”, este o invitație la (auto)reflecție cu privire la schimbările accelerate din toate domeniile vieții, dar și o provocare adresată comunității sociologilor din România de a investiga aceste schimbări prin lentile teoretice “postmoderne”.

Conferința va debuta cu o sesiune plenară în cadrul căreia vor fi dezbătute teme de actualitate prezentate de invitați cu expertiză internațională, fiind urmată de prezentarea și discutarea lucrărilor din cadrul celor 12 paneluri tematice. Programul conferinței este disponibil aici.

Tinerii cercetători și  studenții doctoranzi vor participa la trei workshop-uri ce abordează subiecte metodologice: datele calitative în cercetarea socială, analiza multi-nivel folosind R, abordarea “mixed methods” în cercetarea sociologică. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi lansată invitația de a participa la un proiect colectiv de cercetare, desfășurat sub egida Societății Sociologilor din România.

Detalii cu privire la alte evenimente incluse în program sunt disponibile pe website-ul conferinței: https://conf2020.societateasociologilor.ro/