Conferința internațională științifică „Valorile etice în societatea actuală. Noi provocări și tendințe”

3-5 iunie 2021

 În perioada 3-5 iunie 2021, Universitatea „Transilvania” din Brașov, în parteneriat cu Consiliul de Etică și Management Universitar, organizează cea de-a doua ediție a conferinței internaționale „Valorile etice în societatea actuală. Noi provocări și tendințe” (VESA).

Conferința se va distinge printr-o serie de evenimente speciale, precum lansarea în consultare publică, de către CEMU, a Codului de referință al eticii și deontologiei universitare, precum și lansarea Revistei de etică și deontologie sub egida Editurii Pro Universitaria, parte a grupului editorial Universul Juridic.

Organizatorii conferinței doresc ca dezbaterile și cercetările privind etica, și în special etica academică, în contextul noilor provocări generate de pandemie și a noilor tendințe în domeniu, combinate într-o abordare științifică interdisciplinară, să faciliteze schimbul de bune practici interinstituționale între participanți.

Conferința oferă posibilitatea participanților de a susține lucrări științifice, în acord cu tematicile abordate: Etica universitară și problemele etice efect al pandemiei de Covid 19, Etica în cercetare și dideminare, Etica profesiilor, Bioetică.

Programul conferinței este disponibil AICI.

Mai multe informații sunt disponibile la: http://vesa.unitbv.ro/