Transilvania Game Jam 2020

7-8 noiembrie 2020, Institutul de Cercetare-Dezvolare al Universității Transilvania din Brașov.

Prima ediție a evenimentului Transilvania Game Jam a avut un mare succes în anul 2019, astfel că în luna noiembrie a acestui an va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului. Aceasta se va desfășura în mediul online datorită situației epidemiologice actuale. Workshop-urile vor fi live, pe Google meet. Link-ul de acces va fi disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului: Transilvania Game Jam 2020.

În cadrul evenimentului de anul acesta vor avea loc timp de 2 zile, 7 și 8 noiembrie, mai multe sesiuni de workshop-uri / prezentări online în care vor fi abordate teme de game development, 3D art și game design. Mentorii sunt persoane cu experiență din mediul academic și privat care și-au propus să ajute tinerii să se dezvolte pe această direcție.

Unul dintre obiectivele propuse de organizatorii acestui eveniment este acela de a stimula comunitatea de programatori și pe cei pasionați de jocuri digitale. Chiar dacă Transilvania Game Jam este despre munca în echipă și socializare, anul acesta este unul cu totul diferit așa că ne-am propus să fim creativi și să învățăm în siguranță lucruri noi despre un domeniu de viitor, și anume game development.

Programul evenimentului:

Sâmbătă, 7 noiembrie, 2020

  • Mihai Gheza, Cezar Cocias - Machinations.io - intro, case study & interactive workshop - 10:00 - 12:00
  •  Claudiu Bârsan - Procedural worlds - 13:00 - 15:00
  • Riccardo Galdieri - From zero to hero - from an idea to a prototype in less than a Jam time - 16:00 - 18:00

 

Duminică, 8 noiembrie, 2020

  • Codruț Ivănescu - Creating 3D graphics for game development - 10:00 - 12:00
  • Virgil Bellini - Language of the world - Art fundamentals and tool pipeline for jamming prototypes - 13:00 - 15:00
  • Dragoș Silion - Learning to express creativity through XR - 15:00 - 16:00

 

Transilvania Game Jam este organizat de TomorrowHub și Institutul de cercetare și Dezvoltare al Universității Transilvania.