Noaptea cercetătorilor la UNITBV

27 septembrie, orele: 16:00 - 21:00, Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov

În ultima vineri din luna septembrie, Brașovul devine din nou epicentrul cercetării și inovației! Noaptea Cercetătorilor 2024 vă așteaptă să descoperiți misterele științei, să interacționați cu tehnologia de ultimă generație și să înțelegeți importanța cercetărilor științifice în viața de zi cu zi. Evenimentul este dedicat publicului de toate vârstele, oferindu-vă posibilitatea de a explora lumea fascinantă a științei prin activități interactive.

Ce așteaptă?

Experimente și demonstrații interactive:
Zeci de standuri organizate de Institutul de Cercetare și partenerii săi vor prezenta experimente și jocuri educative din domenii precum: inginerie, informatică, robotică, electronică, chimie și biologie, neuromarketing, psihologie, comunicare și multe alte domenii.

Activități speciale pentru vizitatori:

  • Testează roboți antrenați și echipamente medicale 
  • Participă la ateliere de printare 3D, Arduino și Inteligență Artificială.
  • Decoperă care este rolul tău în echipă și află care sunt tehnicile pe care trebuie să le folosești în rezolvarea diferitelor probleme la locul de muncă
  • Află cum să îți sînțelegi și cum să îți gestionezi emoțiile 
  • Admiră mașinile de curse realizate de studenții Universității Transilvania în cadrul demonstrațiilor din curtea institutului.

 

Zona dedicată liceelor:

Și anul acesta colegiile din Brașov vor avea zone speciale în care vor expune proiectele lor științifice. Elevii vor oferi de asemenea participanților oportunitatea de a explora lumea științei prin experimente interactive, prezentări captivante și discuții cu experți, stimulând curiozitatea și pasiunea pentru cercetare.

Demonstrații speciale:

Vizitatorii vor putea explora tehnica de intervenție a pompierilor și a jandarmilor, dar și echipamentele folosite de criminaliști.

Parteneri și expozanți

Alături de noi, partenerii din mediul privat vor aduce cele mai noi produse și descoperiri din domeniul tehnologiei. Implicarea partenerilor privați  joacă un rol esențial în susținerea și promovarea științei în comunitate. Companiile private vor contribui și în această ediție la organizarea unor activități interactive și inovative, menite să inspire tinerii și să pună în valoare importanța cercetării pentru dezvoltarea societății.

Facilități de transport

Pentru a face evenimentul accesibil tuturor, autobuzele RAT Brașov, linia 24 – Livada Poștei – Institut (stația Campus Genius), vor circula cu frecvență mărită pe perioada desfășurării evenimentului. 

Intrarea este gratuită ! 

Mai multe detalii sunt disponibile la: https://icdt.unitbv.ro/ro/noaptea-cercetatorilor