Ro-Micro - Simpozion și expoziție

28 iunie 2024, între orele 10:00 - 18:00, Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității, L2

Ro-Micro este un dublu eveniment, simpozion și expoziție, ce reunește contribuții semnificative aduse industriei informatice în trecut, prezent și chiar potențiale din viitor. Poporul român a urmărit îndeaproape și a rezonat cu revoluția tehnologică din Silicon Valley și de pretutindeni în lume. Deși au făcut parte din Blocul de Est până în anul 1990 și s-au confruntat cu numeroase restricții și lipsuri, românii au compensat într-o oarecare măsură prin ingeniozitatea lor și provocarea constantă a status-quo-ului, ceea ce a avut drept rezultat contribuții remarcabile.

Ro-Micro va include o expoziție cu o mare varietate de computere funcționale construite în perioada anilor 80 și 90, începând cu un calculator 4004! Este un eveniment atât pentru pasionații de computere, cât și pentru oamenii cu minți iscoditoare în domeniul tehnologie și al evoluției acesteia de-a lungul anilor. La eveniment va participa și un invitat special, Federico Faggin, fizician, inginer, inventator și antreprenor, proiectant al primelor 4 microprocesoare, Intel 4004, 8008, 8080 și Zilog Z80.

Participarea la evenimentul Ro-Micro necesită înregistrare prealabilă. Vă rugăm să trimiteți un mesaj la adresa de e-mail:  info@ro-micro.com

Mai multe informații se regăsesc AICI