Conferința Internațională „Valorile etice în societatea actuală”

4-6 mai 2023 

În perioada 4-6 mai 2023 va avea loc a IV-a ediție a Conferinței Internaționale VALORILE ETICE ÎN SOCIETATEA ACTUALĂ. ETICA DEZVOLTĂRII DURABILE – DE LA EDUCAȚIE LA DIPLOMAȚIE, conferință ce va fi găzduită de Universitatea Transilvania din Brașov.

În actualul context socio-economic internațional, Dezvoltarea Durabilă, prin pilonii săi, poate fi generatoare a unei noi paradigme de abordare etică în educație, economie, guvernare incluzivă din perspectiva unei noi diplomații – Diplomația Dezvoltării Durabile.

Educația de calitate este obiect al pilonului social și constituie subiectul principal al conferinței, inclusiv din perspectivă etică. Vizând o abordare de dezvoltare durabilă a educației și cercetării în învățământul superior, etica impune conexiuni interinstituționale, atât la nivel național, prin consiliile naționale consultative - Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU) și Consiliul Național de Etică pentru Cercetare Științifică, Dezvoltare Tehnologică și Inovare (CNECSTDI), cât și la nivelul instituțiilor de învățământ superior prin comisiile de etică universitare.

Organizatorii conferinței își propun ca în acest context, prin abordare științifică interdisciplinară, dezbaterile și cercetările privind etica să faciliteze schimbul de idei și de bune practici interinstituționale între participanți. Prin workshop-urilor dedicate (i) problemelor specifice comisiilor de etică universitară și (ii) provocărilor în contextul Diplomației Dezvoltării Durabile, se dorește identificarea unor soluțiile practice, viabile, inclusiv din perspectivă legislativă.

Pentru mai multe informații și pentru înscriere, vă rugăm să accesați site-ul conferinței: http://vesa.unitbv.ro/