World Robot Olympiad - etapa regională

6 mai, la Institutul de cecetare-dezvoltare

Asociația de Robotică Educațională și Știința WRO organizează cea de-a 10-a ediție a competiției „World Robot Olympiad”. Concursul este un fenomen international, care se numara printre cele mai importante evenimente organizate la nivel mondial pentru dezvolatrea stiintei, tehnologiei si educatiei. Echipe de 2-3 elevi, cu vârsta cuprinsă între 8 și 19 ani în anul competiției, sub îndrumarea unui profesor coordonator se vor întrece, pe baza unui regulament general și a unor reguli specifice, într-un concurs de creativitate tehnică.

Vor exista mai multe probe și categorii competiționale: 

1. WeDo  (adresată celor mai mici programatori talentați în construcția roboților)

2. Robo Mission  (adresată elevilor cu abilități tehnice în construcția și programarea roboților):

a) S 1 Elementar – Primar;
b) S 2 Junior – Gimnaziu;
c) S 3 Senior – Liceu;

3. Future Innovators   (adresata elevilor și studenților, în cadrul căreia participanții vor demonstra capacitatea lor creativă în conceperea și dezvoltarea aplicațiilor robotizate):

a) Elementar – Primar
b) Junior – Gimnaziu
c) Senior – Liceu

4. Future Engineers ( adresată elevilor și studenților, în cadrul căreia participanții vor demonstra capacitatea lor de a rezolva probleme întâlnite în viața de zi cu zi prin dezvoltarea aplicațiilor robotizate).

5. Robo Sports (adresată elevilor și studenților,  în cadrul căreia participanții vor construi roboți autonomi cu ajutorul cărora vor concura în cadrul unui sport ales. În acest an, tenis!)

O echipă are dreptul să participe doar la o singură categorie competițională în fiecare an.

Câștigătorii locului întâi la fiecare categorie vor reprezenta România în finala internațională, care va avea loc în Republica Panama, în perioada 7 – 9 noiembrie 2023.

Echipele de pe podium vor fi calificate la WRO 2023 – FRIENDSHIP INVITATIONAL ÎN ODENSE, DENMARK care are loc în perioada 21 – 24 septembrie 2023.

Sâmbătă, 6 mai, la Institutul de Cercetare-dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov va avea loc etapa regională a acestei competiții, în parteneriat cu Asociația “Suport Regiunea Centru” din Brașov. 

Etapa finală va avea loc la București, în data de 10 iunie 2023. 

Mai multe detalii despre eveniment, AICI.