Produse și servicii cu potențial inovativ

In urma cercetărilor efectuate de către membrii centrului au rezultat următoarele produse:

  • Placaj ecologic (produs brevetat) – produsul este realizat din trei straturi de furnire tehnice cu inserții din fibre naturale şi se poate utiliza la fabricarea mobilierului şi a altor produse ambientale. Diferențierea noului produs față de placajul clasic se bazează pe faptul că la fabricarea acestuia se utilizează clei de oase şi nu adezivi sintetici precum şi faptul că poate fi utilizat atât în formă plană cât şi mulată.
  • Plăci fonoabsorbante şi termoizolante obținute din deşeuri reciclate de ABS (propunere de brevet de invenție) – produsul este realizat din deşeuri de acrilonitril butadien stiren şi deşeuri de tip rumeguş, hârtie şi coji de semințe de floarea-soarelui şi este destintă placărilor interioare ale construcțiilor. Față de produsele clasice utilizate la termoizolații, noul produs este realizat numai din deşeuri.
  • Panou tristratificat din particule şi coji de semințe de floarea soarelui (propunere de brevet de invenție) – panoul este realizat în întregime din deşeuri agricole se poate caşera cu diverse folii decorative şi este destinat amenajărilor interioare, la realizarea unor repere de mobilier, la placarea pereților precum şi la înglobarea în structuri de tip sandviş pentru plăci celulare utilizate la fabricarea uşilor de interior.
  • Plăci ecologice din deşeuri de floarea soarelui (propunere de brevet de invenție) – plăcile nou dezvoltate se diferențiază de produsele clasice prin faptul că sunt realizare în totalitate din deşeuri agricole şi sunt destinate placărilor exterioare în cazul construcțiilor civile şi industriale din lemn.
DSC 5343